Tutorial Membuat Via *nama korang* di Facebook

Hey2 ! Ni Nisa nak ajar korang cara buat via nama korang tu , sebagai contoh , ni hah :


Hah ? Amacam ? Nak buat tak ? Kalau nak buat , jum ikod care2 ni :-
First sekali , korang pergi dekat developer : 
Then akan keluar cam ni tau : 

Okayh , korang tekan Create New Application tu .



Okayh , akan keluar kotak cenggitu , korang isi lah kat App Display Name tu , yg bawah dia tak perlu (kot) *Nisa tak isi pun . Lepas tu , click dekat I agree tu , then continue .


Okayh , korang nampak kan ? Akan keluar kotak cenggitu tau ! Then .. Kalau korang nak letak gambar or Icon , korang pergi sini : 



Lepas tekan tu , korang tekan lah "BROWSE" tu , then pilih pic yg korang nak . Okayh , after that , korang carik perkataan Cloud Services cemni :


Tekan kat get one tu , dah tekan ? Lepas tekan get one tu , korang akan nampak satu kotak keluar , cemni : 


Tekan next erk . Thennn ..... Akan keluar :


Tekan lah dekat Create tu , lepas tekan create tu , akan keluar kotak :


Tekan lah go to app ... Sabarrrr , belum lagi , ni nak ajar cara guna pulak .. :
Lepas tekan kotak tu , akan jadi cenggini tau :


Tekan dekat Log In .... Lepastu , yang terakhirr :



Taraaaa ! Akan keluar kotak cemni ! So , kalau korang nak update status , just perlu cari button Post to wall , tekan , then akan keluar cenggini :



Tulis lah pape dalam kotak tu , then tekan share , taraaaaa ~! Siap sudah ! ^_^ Boleh lah try buat :D

4 comments: